2009. június 25.

Sült cukkini saláta

Kedvelem a cukkini salátát, sokszor készítettem már. Nagyon jó sült húsokhoz, fasírthoz, más sült zöldségekhez ,de kiváló kísérője lehet egy hideg vacsorának. Egyszerű, gyorsan elkészíthető. Tudom ajánlani azoknak, akiknek van kedvük kipróbálni a megszokottól eltérő salátákat is.

Hozzávalók: Személyenként: 1 db zsenge cukkini, 1 evőkanál olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, só. A léhez: 1 evőkanál tárkonyos ecet, 1 teáskanál só, egy csapott teáskanál cukor, só, őrölt fekete bors, szemes rózsa bors, friss tárkonylevél aprítva és néhány szál a díszítéshez, 0,5-1 dl víz.

Elkészítés: A megmosott, megszárított cukkiniket 2-3 mm vastagságú karikákra szeleteljük. Egy tálba helyezzük, enyhén megsózzuk, az olíva olajjal meglocsoljuk és gyengéden átkeverjük. Egy szeletsütő serpenyőt felhevítünk és az olajos cukkiniket beletesszük egy rétegbe, és mind két oldalukon megsütjük. (A serpenyőbe nem szükséges olajat önteni, az elegendő ami a cukkiniken van.) Közben az ecetes léhez a hozzávalókat összekeverjük, az egyik fokhagymát zúzva, a másikat szeletelve adjuk a léhez és a sült cukkiniket mindjárt a lébe szedhetjük. Amíg több adagban sül a cukkini, az az idő elég is lesz, hogy a már lében lévő cukkiniket átjárja az ecetes lé. Ezt a salátát nem szükséges lehűteni, langyosan - friss tárkonylevéllel díszítve - tálalhatjuk.

5 megjegyzés:

  1. Sosem próbáltam ilyet, de milyen jó ötlet! Szerintem nálunk is tetszeni fog, köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Csak ha van kedved hozzá:
    http://napmatka.blogspot.com/2009/06/egy-lenyegtelen-blogbejegyzes.html

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon finom!!!Egész hasonlót padlizsánból készítettem Duende receptje alapján-de most ebből is ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszik, próbáljátok ki!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails