2009. június 6.

Mediterrán pulykaragu

A mai ebéd második fogása volt ez a mediterrános jellegű pulykaragu. Az ötletet az otthon lévő alapanyagok adták. Nagyon jól passzolt a pulykához a cukkini és a padlizsán. Igazi nyári étel kerekedett belőle.
Hozzávalók: Kb. 1 kg filézett (felső) pulykacomb, 5 dkg margarin, 2 evőkanál olíva olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál erős paprikakrém ("Erős Pista"), 2 zsenge padlizsán, 2-3 zsenge cukkini, 1-2 paradicsom, friss bazsalikom, oregano, kakukkfű, rozmaring és só, frissen őrölt bors.

Elkészítés: A kockára vágott pulykahúst a margarin és olíva olaj keverékén elkezdjük párolni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprikakrémet és fedő alatt pároljuk tovább. Közben a megmosott cukkiniket és padlizsánokat (héjastul) nagyobb darabokra szeleteljük. A paradicsomot felkockázzuk. Közben sózzuk, borsozzuk a húst. Amikor már szinte teljesen megpuhult a húsunk, akkor adjuk hozzá a zöldségeket és a friss zöld fűszereket és addig főzzük tovább , amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ez az étel szinte saját levében készül el, víz nem is nagyon kell hozzá, mert először a margarin és a húsban lévő víz ad elég levet a szafthoz, majd a zöldségekben lévő víz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails