2009. június 21.

Szalonnaköntösben sült újkrumpli

Nyáron gyakran készítem az újkrumplinak ilyen módon sült változatát. Amikor kevés idő jut főzésre, vagy valamit gyorsan szeretnék készíteni, önálló ebédnek, vacsorának is alkalmas, zöldségekkel, salátával kínálva, de ugyanakkor hús mellé köretnek is kiváló.
Hozzávalók: Személyenként 8-10 db apró újkrumpli, bacon szalonna szeletek (egy szelet általában két kis krumplihoz elegendő), zöld fűszerek: rozmaring, bazsalikom, oregano; só, 2-3 evőkanál olíva olaj.

Elkészítés: Az újkrumplikat alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd a szalonna szeletekbe tekerjük úgy, hogy a szalonna és a krumpli közé teszünk a zöld fűszerek leveleiből, és fogpiszkálóval rögzítjük a szalonnát a krumplihoz. Egy serpenyőbe tesszük a szalonnaköntösbe bújtatott krumplikat, megsózzuk, rálocsoljuk az olíva olajat, kevés vizet öntünk rá és fedő alatt elkezdjük párolni, majd a végén megpirítjuk. Párolás közben pótoljuk a vizet, ha elfő, de még a krumplik nem puhultak meg. Kb. 15-20 perc alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails