2009. június 30.

Intelligens krémes

Mit is jelent, ha egy sütemény intelligenciával van megáldva? Talán azt, hogy megkímél minket a tészta gyúrás, a krém főzés és a habkészítés munkálataitól. Az igen gyorsan összeállítható massza sülés közben átalakul, alulra kerül a tészta rész, arra a krémes réteg, majd a habos rész következik, végeredményként egy mutatós süteményt kapunk. Egykét szóból összekeverhető, talán a sütés tart kicsit sokáig, de megéri. Langyosan is fogyasztható, de lehűtve igen kiváló.

Hozzávalók: 8 db tojás, 30 dkg cukor, 15 dkg lágy margarin, 10 evőkanál liszt, 4 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj (én ezzel bolondítottam meg), 1 liter tej+ 2 dkg margarin vagy vaj a tepsi bekenéséhez.

Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a tojások felvert habját. Vékonyan kivajazunk egy tepsit. (Én 29 cm X 40 cm nagyságút használtam.)A masszát beleöntjük a tepsibe, amit hideg sütőbe teszünk és ekkor 250 fokra kapcsolva 15-20 percig, majd 150 fokra levéve 70-80 percet hagyjuk sülni. A sütőt sülés közben nem szabad kinyitni. A megsült krémesünket hagyjuk kihűlni és ezt követően szeleteljük. Hűtőben lehűtve, porcukorral meghintve tálaljuk. (Aki ennyit nem tud várni, langyosan is fogyaszthatja:)

9 megjegyzés:

  1. Én egyszer megcsináltam és olyan kis béna volt. A tiéd nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez tökéletesen intelligens krémesnek tűnik:)))
    Oly rég készülök rá, de tartottam tőle-meg kellene kísérelnem....

    VálaszTörlés
  3. Húha, ez a süti tényleg tud valamit! Kíváncsivá tettél még akkor is, ha egyébként kerülöm a soktojásosat. Azért ezt mégis ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés
  4. Szepyke! Talán az lehet a titka, hogy hideg sütőbe tesszük, előbb magas, majd alacsonyabb hőfokon sütjük sokáig.

    Trinity! Próbáld ki! Tényleg egyszerű.

    Szazala! Bevallom, én nem is gondoltam, hogy nálunk is ilyen nagy sikere lesz.

    Napmátka!Egy próbát megér:)

    VálaszTörlés
  5. Megcsináltam és nagyon finnom volt és izlett az egész családnak:)))))

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy tetszett és hozzá járulhattam a család elégedettségéhez:))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szeretjük a párommal az édességet (legyen az bármi), de ennek nagy sikere volt főleg nálam, mert hamar elkészült. Igaz, a sütés kicsit hosszabb, de érdekes a hideg sütőben kezdődő sütés.

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy nagy sikere volt! Lassan megint meg kéne nekem is sütnöm:)...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails