2009. július 7.

Provence-i torta

A provence-i torta ötlete a "Sütés" című szakácskönyvből származik. Ez egy leveles tésztában sült zöldséges torta, tejszínes tojással leöntve. (A leveles tésztát magam készítettem, de erre most nem térek ki. Jó a bolti mélyhűtött változat is.)
Hozzávalók: 20-25 dkg leveles tészta (20-24 cm átmérőjű kerek sütőformához), 2 kisebb cukkini, 1 db zöld és 1 db piros paprika, 2-3 evőkanál olíva olaj, 1 dl tejszín, 2 evőkanál tejföl, 2 db tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, (esetleg a masszába 5 dkg reszelt sajt) 2 szelet bacon szalonna, amivel én még kicsit bolondítottam:)

Elkészítés: A leveles tésztát nyújtsuk ki és béleljük ki vele a kerek sütőformát, majd tegyük a hűtőbe 20 percig. A cukkiniket karikázzuk fel kb. 0,5 cm-es szeltekre, a paprikákat kockázzuk fel. Hevítsük fel az olíva olajat és pároljuk meg benne kb. 8 percig a paprikákat. Keverjük össze a felvert tojásokat a tejszínnel, a tejföllel, adjuk hozzá a fokhagymát (a sajtot ha teszünk bele - az eredeti recept nem írja), sózzuk, borsozzuk. A megpárolt paprikákat adjuk a masszához. A maradék olajat ismét hevítsük fel és 4-5 percig süssük a cukkini karikákat. és a csíkokra vágott bacon szalonnát. A tejszínes masszát öntsük a tésztára, rakosgassuk rá a cukkini karikákat a szalonnát és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre a tortánkat kb. 30-35 perc alatt.

6 megjegyzés:

  1. Ezt én is kinéztem:)))Az a baj, a gyerekek ezt nem ennék meg-nekem meg sok lenne-a párom nincs itthon:((((
    Kérek szépen egy szeletet! :)))

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, de jól néz ki! Svájcban ettem vagy kétszer hasonlót, ott cukkinitorta néven futott és omlós tészta volt az alapja, mint a quiche-nek. Nekem nagyon ízlett, valamikor lehet, hoyg én is elkészítem, mert nagyon meghoztad hozzá a kedvemet!:D

    VálaszTörlés
  3. Sedith!Próbáld ki bátran! Finom lett. (Cukkinis quidhe-t találsz nálam is:) talán egy fokkal nekem jobban ízlik a quiche....

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kedvemrevaló dolgokat sütögetsz!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails