2009. július 15.

Házi ravioli pácolt sajtos, lazacos, kapros töltelékkel

Ez a ravioli is a maradékoknak köszönheti létrejöttét. Maradt még egy kis saját készítésű pácolt sajt, házi túró, füstölt lazac. Sokáig úgy gondoltam, hogy a lazac luxus cikknek számít (na van olyan ami igen:), de ki lehet fogni gyakran leárazásokat füstölt lazacból, 5-10 dkg-os kiszerelésben. Kevésnek tűnik, de valójában a füstölt lazac igen laktató és intenzív ízzel rendelkezik, túl nagy mennyiség nem is fogyasztható belőle-szerintem. A megadott mennyiség kb.12 nagyobb darab raviolihoz elegendő.

Hozzávalók: A tésztához 15 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál olíva olaj, 2-3 evőkanál víz, só. A töltelékhez kb. 10 dkg pácolt sajt, 5 dkg házi túró, 3-5 dkg füstölt lazac, bors, 1 teáskanál liszt, kis csokor kapor.(Sót nem adtam hozzá, mert a sajt és a lazac is elég sós.) 5dkg vaj és kevés kapor az átforgatáshoz.(Természetesen más töltelékkel is tölthető, ez csak egy ötlet.)

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A töltelékhez a lazacot felcsíkozzuk és összekeverjük a pácolt sajttal és a házi túróval a liszttel. Adunk hozzá borsot. A kaprot felaprítjuk és hozzá keverjük a lazacos töltelékhez. A tölteléket is kicsit lehűtjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk. Gondolatban elfelezzük és a felére halmokat rakunk a töltelékből. A halmok körül felvert tojással bekenjük a tésztát, ráhajtjuk a másik felét és a hajtástól haladva a töltelékek körül kinyomkodjuk a levegőt, majd derelye vágóval a töltelék halmokat körbe vágjuk, lehetőség szerint egyenlő oldalú négyszögekre. Az így kapott raviolikat ismét hűtőbe tesszük 20 percig, majd sós forró olajos vízben kifőzzük és kapros olvasztott vajban a kifőtt raviolikat átforgatjuk. Tejföllel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél!!
    Igen, a lazac relative drága-de roppant kiadós!!!

    VálaszTörlés
  2. A lazacról nekem is az a véleményem, hogy nem kell sok belőle, ha nem csak azzal akarsz jól lakni. Nem drágább, mint más, jó minőségű alap anyag. Raviolit már én is készítettem, de többet kellene gyakorolni, hogy könnyebben menjen. Ráadásul három éhes férfinek jó nagy adag kell. Nagyon szépek lettek a tészták.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails