2009. július 21.

Kajszibarackos habos pite

A kajszibarackos habos pite ugyan úgy készül, mint a cseresznyés habos lepény, csak a habjába kb. 40-50 dkg megpucolt, darabolt kajszibarackot teszünk. Igen kellemes ízeket kapunk az édes hab és a savanykás kajszibarack keverékéből. (Ahogy nézem, ez a recept a százkettedik bejegyzésem, ami azt jelenti, hogy ezidáig száz receptet jegyeztem be április eleje óta- kettő esetben más témában íródott a bejegyzés. Ez a sütemény alkalmas akár az ünneplésre is:)
Hozzávalók: A tésztához: 3 tojás sárgája, 3 evőkanál forró víz, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 5 dkg olvasztott vaj, esetleg margarin, 5 evőkanál tej, csipet só. A habhoz 3 tojás fehérje, 15 dkg cukor, 40-50 dkg hámozott, darabolt kajszibarack.

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját, a forró vízzel, a cukrokkal összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, a lisztet a sütőporral elkeverjük. Az olvasztott vajat, a tejet, a sót a tojásos keverékhez adjuk, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A kajszibarackot meghámozzuk, vagy leforrázzuk és úgy pucoljuk meg, majd feldaraboljuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a kajszibarackot és a habot az elősütött tésztára kenjük, majd a sütőt 150 fokra vissza vesszük és további 15-20 percig sütjük,vagy inkább szárítjuk a habos süteményünket. Langyosan szeletelhetjük.

7 megjegyzés:

  1. Ezt el is mentem....Ilyet rég nem sütöttem, pedig szeretjük...

    VálaszTörlés
  2. Hát, akkor ünnepeljünk! Be tudok szálni a buliba egy kis konyakos fagyival! Hozzam?:DD

    VálaszTörlés
  3. Ha van 1-2 maradék tojásfehérje, hozzá lehet adni, nem fog rosszat tenni a sütivel:), akkor a cukor mennyiség is nő - tojásfehérjékként 5 dkg:)

    VálaszTörlés
  4. Jöhet a fagyi Szepyke, az ablakok tárva, nyitva:)))Azt hiszem, a repülés a leggyorsabb:))))

    VálaszTörlés
  5. Rendben, küldöm! Remélem,hogy nem annyira "ittas", hogy ne találjon oda.:DD

    VálaszTörlés
  6. Teljesen egyetértek, ez a sütemény teljesen megfelel az ünnepi alkalomra! Csatlakozhatok?

    VálaszTörlés
  7. Napmátka! Természetesen! Számomra megtiszteltetés:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails