2009. július 27.

Olívaolajos fagylalt bodzabogyó sziruppal

Így jár az ember, ha sokat nézelődik a gasztro bloggerek oldalain....Scofield Mester olívaolajos fagyija befészkelt magát az agyamba és addig nem hagyott nyugodni, míg neki nem fogtam. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nem is illetném jelzőkkel, fent említett Mester már megtette, itt megtekinthető:) Máris jó lehetőség mutatkozott a bodzabogyó szirup felhasználására, én azzal tálaltam. A két íz kellemesen harmonizált egymással. (Kicsit kevesebb mennyiséget készítettem és azért változtattam a recepten, mert Scofield által meghatározott hozzávalók mindegyikével éppen nem rendelkeztem.) Én így készítettem:
Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 2,5 dl tejszín (én sűrű főzőtejszínt használtam), 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 narancs leve és reszelt héja, 1,5-2 dl víz, 0,7 dl olívaolaj.

Elkészítés: A tojások sárgájából, a tejszínből és a vaníliás cukorból gőz felett krémet főzünk és hűtjük. A cukorból, a vízből a narancs levéből és reszelt héjából szirupot főzünk és hűtjük. Amikor langyosodott a krém és a szirup összeöntjük őket, hozzá adjuk az olívaolajat, jól elkeverjük, egy fedeles dobozba öntjük. A fagyasztóba tesszük és kb. 4-6 órát fagyasztjuk, közben óránként megkeverjük. Amikor megfagyott gombócokat kanalazunk belőle és bodzabogyó sziruppal tálaljuk. (Csak annyit mondhatok: Köszi Scofield!:)

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom és különleges lehet!!!

    VálaszTörlés
  2. Trinity!Tényleg az! Finom és különleges, nem mindennapi íz.

    VálaszTörlés
  3. hmmm:) szívesen:) akkor a sós karamellel folytatjuk a kirándulást az ízek világában.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem ez az állomás is tetszeni fog:)Kedvelem együtt az édes és sós ízeket.(Csendben megjegyzem, hogy nagy kedvencem a házi szalámi édes keksszel:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails