2009. július 23.

Nizzai saláta

Úgy gondoltam, hogy ebben a nagy melegben jól jöhet egy kis saláta. Alapanyagok terén körülnéztem és megállapítottam, hogy semmi akadálya egy pécsi:) nizzai salátának.

Hozzávalók: Két személyre 50 dkg krumpli, 1 doboz olajos hal (én csiliset használtam:), 4 db főtt tojás, 10 evőkanál ecetes, olajos zöldbab saláta, (ha nincs ilyen, akkor 20 dkg félbevágott zöldbab megfőzve) 15 db fekete olajbogyó, 1 evőkanál kapri bogyó, fél fej saláta, 2 db paradicsom vagy 4-6 db koktélparadicsom (nálam ez elfelejtődött:). A vinaigrette mártáshoz: 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál szemes dijoni mustár, 2 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál citromlé, 2-3 evőkanál olíva olaj, és én tettem hozzá 1 evőkanál mézet és 2-3 evőkanál vizet, sót.
Elkészítés: A krumplit és a tojást megfőzzük, megpucoljuk. A krumplit kockákra vágjuk és meglocsoljuk az olajos hal levével (eredetileg olíva olajjal), megsózzuk. Hozzá keverjük a zöldbabot, kapribogyót, olajbogyót. A vinaigrette mártáshoz valókat összekeverjük. Egy tányérra, vagy tálkára salátaleveleket fektetünk, ráhalmozzuk a krumplis keveréket, majd olajoshal darabokat, tojáscikkeket, paradicsom szeleteket (ez nálam lemaradt:) helyezünk rá és meglocsoljuk a vinaigrette mártással. (A saláta és a paradicsom kivételével össze is keverhetjük, behűthetjük és tálaláskor adjuk hozzá a saláta levelet és a paradicsomot.)

4 megjegyzés:

  1. Én is salátákon töröm a fejem, határozottan itt az ideje-ez jó tipp! Köszi!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, csak a halat nem szeretem belőle.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon fincsi, én is csináltam már, csak jó régen...jó, hogy hoztad:))

    És dupla mosolyt küldök neked vissza:)) Köszi szépen!

    VálaszTörlés
  4. Az olajos, ecetes zöldbab salátával övön aluli ütés ez a saláta.:)) Én is szívesen tenném a vacsora asztalra. Köszönöm, hogy gondoltál rám! Írtam válasz levelet, megkaptad?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails