2009. július 28.

Majonézes virslis zöldbab saláta

Ez a saláta is egy egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető étel. Nekem kicsit retro:) gyerekkoromban többször ettünk ilyet anyu jóvoltából. Én szeretem. Ez egy egyszerűbb változat, de adhatunk hozzá főtt tojást petrezselyem zöldet is.
Hozzávalók: 25 dkg zöldbab, 4 szál sajtos füstölt virsli, 1 fej ezüsthagyma, 2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, só, bors.

Elkészítés: A zöldbabot megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk és gőz felett megpároljuk., hűtjük. A virslit és a hagymát felkarikázzuk. A majonézt a tejföllel a sóval, borssal elkeverjük és hozzá adjuk a kihűlt zöldbabot, a virslit és a hagymát. Behűtjük és úgy fogyasztjuk, akár pirítóssal.
(A saláta elkészítését lényegesen meggyorsítja, ha van ecetes olajos lében eltett zöldbabunk. Ekkor csak le kell csöpögtetni és a többi hozzávalóval összekeverni.)

A sajtos füstölt virsli (4 szál) 259 Ft, a zöldbab 25 dkg kb. 70 Ft, a 2 evőkanál tejföl és a 2 evőkanál majonéz árát nehéz meghatározni, legyen kb. 40 Ft az, 1db hagyma 15-20 Ft, a saláta ára összesen 390 Ft 2 főre.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails