2009. július 26.

Kávé granita

A kávé granita nem más mint egy jégkásás kávé. Igazi nyári frissítő és hűsítő. Mivel nagy kávé fogyasztó vagyok, egyértelmű volt volt, hogy kipróbálom a kávé granitát. Nem bonyolult az elkészítése, receptet nem is keresgéltem, a saját elképzelésem alapján készítettem. Most volt máshoz készített, de végül fel nem használt barnacukros, vaníliás cukros és kristálycukros hígabb szirupom. Ezt használtam most a granitához. Talán ezért is lett nekem kicsit édes, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én cukor nélkül iszom a kávét és már kevés cukorral is édesnek tűnik:) Most erősebb hosszú kávé, kevés nescafé és a szirup keverékéből készült. Természetesen nem szükséges a szirup főzése, elég a kávét -ami lehet hosszú, vagy presszó kávé is - cukorral ízesíteni és vizet adni hozzá, majd fagyasztani. Lehet tejszínhabbal tálalni. (Én tejszínhab nélkül fogyasztottam.)
Hozzávalók: 4 dl hosszú kávé, 1 dl presszó kávé vagy 1 teáskanál nescafé, 5 dl víz, 8 dkg barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dkg kristálycukor, 3 cl rum.

Elkészítés: A meleg hosszú kávéhoz adjuk a presszókávét, vagy a nescafét a cukrokat és jól elkeverjük, hogy a cukrok elolvadjanak. Ekkor hozzá öntjük a vizet és a rumot. Elkeverjük, fedeles dobozba öntjük és hosszasan fagyasztjuk (akár egy éjszakát is, a cukor és ar um miatt:), majd amikor megfagyott poharakba kanalazzuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.

3 megjegyzés:

  1. Nem fogod elhinni-1 hete vár a hűtőmben-csak a postra nem futotta még..Én is nescaféból készítettem és az alapreceptnél javasolták, hogy cukorral azért jobb. Amúgy én is anélkül iszom....
    Állítólag egyes területeken Olaszországban ez a jól bevált reggeli egy brióssal-én is kibírnám:)))

    VálaszTörlés
  2. Jesszusom, ez nagyon jól hangzik!Egyszerre ébredek fel és részegedek le tőle!:DDD

    VálaszTörlés
  3. Trinity!Bizony nekem is vannak olyan dolgaim, amik a hűtőben várakoznak és nem került felvitelre és lehet nem is fog, hát van ilyen.Hát igen az olaszok tudnak élni:))))

    Szepyke!Azért ettől az alkohol mennyiségtől nem lehet lerészegedni (3 cl 1 liter folyadékban....:))Az is igaz, hogy reggel nem ezzel indítok, mert vezetek és mégis csak alkohol van benne...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails