2009. július 3.

Fekete ribizli fagylalt

A fekete ribizli dzsem főzésnek köszönhetően készült fagyi is. A fekete ribizlit semmivel sem ízesítettem cukron kívül, hagytam had érvényesüljön a remek aromája. Most ez lett az első számú kedvenc fagylaltom:) Csak ajánlani tudom a kipróbálását. Most kicsit nagyobb adagot készítettem, mivel fekete ribizlit ritkábban lehet kapni.
Hozzávalók: 30-40 dkg fekete ribizli, 2 tojás, 2 dl tejszín, 4 nagy evőkanál mascarpóne, 4-5 evőkanál tejföl, 3-4 dl víz, 15-20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés: Az alaposan megmosott fekete ribizliből egy marokkal kiveszünk, a többit szárastól feltesszük főni, majd átpasszírozzuk. A félre tett ribizlit leszemezgetjük és ezt is feltesszük egy lábosban melegedni, de csak néhány percig, hogy ne legyen annyira nyers, majd hozzá öntjük az átpasszírozott ribizli velőhöz. 3-4 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot. A két tojás sárgáját a tejszínnel és a vaníliás cukorral gőz felett krémmé főzzük és hűtjük. Amikor a hozzávalók lehűltek a ribizli velőhöz adjuk a főzött krémet, a cukros vizet, a mascarponét és a tejfölt, majd jól összekeverjük. Fedeles dobozba öntjük és 4-6 órán át hűtjük úgy, hogy óránként átkeverjük. Az első keverésnél hozzákeverjük a két tojás habbá vert fehérjét. Amikor elkészült fagylaltos kanállal gombócokat kanyarítunk és kehelybe, pohárba téve kínáljuk.

7 megjegyzés:

  1. Jesszusom, hogy ennek milyen gyönyörű színe van!
    Nekem esélyem sincs erre, még sima, piros ribizlit is alíg kaptam, feketét meg egyáltalán nem. Ez gyönyörű!

    VálaszTörlés
  2. Hogy ennek milyen csodás mély a színe...Csak nyelek nagyokat....

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom az előttem szólóhoz! Káprázatos!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! Ez a ribizli szín engem is rabul ejtett,az ízről nem is beszélve. Csak ne fogna ennyire:)

    VálaszTörlés
  5. Üdv! 6.ker hunyadi téren jövőhéttől elérhető lesz. A piros ma is kapható málnával. +36303031350 Krizsán Viktor őstermelő

    VálaszTörlés
  6. Nekem a legkivalobb íz idén nyáron a feketeribizli es a citrom fagyi nyerte el az ⭐⭐⭐⭐⭐csillagot ..

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails