2009. október 15.

Mézes, müzlis ricottával töltött táskák

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető édesség, ha van kéznél leveles tészta. (Nálam a tészta házi készítésű volt, de a bolti is megteszi.) A formázásnál Trinitynél említett forma volt segítségemre, de e nélkül is elkészíthető. (A tortellinit is ezzel formáztam.) A töltelék elkészítése is kb. 1 percet vesz igénybe. Frissen, langyosan a legfinomabb.
Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, 25 dkg ricotta túró, 2-3 evőkanál méz, 2-3 evőkanál müzli, 1 tojás a kenéshez, porcukor a szóráshoz.

Elkészítés: A ricottát keverjük össze a mézzel és a müzlivel. A leveles tésztát nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagságúra és szaggassunk ki belőle 9 cm átmérőjű köröket. A körök közepére tegyünk diónyi halmokat a töltelékből. Felvert tojással kenjük be a tésztakörök egyik felének a szélét, majd hajtsuk rá a másik felét, nyomkodjuk le és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és kenjük meg tojással. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük. Megszórjuk porcukorral és melegen, vagy langyosan tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Ó, szóval ilyet is lehet készíteni vele?? Köszi a tippet, nagyon kedvemre való süti!!!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik! Egyszerű, gyors. Ha több készül, a nyers töltött tésztákat le is fagyaszthatod...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails