2009. április 7.

Zöldhagymás palacsinta sajttal, sonkával töltve

A zöldhagymás palacsinta ötlete úgy született, hogy bekukkantottam a hűtőbe, milyen alapanyagokból tudnék valami gyors ebédet készíteni. Szép nagy csomag zöldhagyma mosolygott rám, ami nagymamám kertjéből származott. Találtam még tojást, sajtot, provencei rakott sonkát, jégsalátát, kaliforniai paprikát. Pompás, gyors ebéd kerekedett ebből a néhány alapanyagból.

Hozzávalók:Két személyre a palacsintához 1-2 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, szódavíz, só,2 evőkanál étolaj, 2-3 szál zöldhagyma felaprítva. A töltelékhez 4 nagy szelet gouda sajt, 4 nagy szelet sonka (illetve mindenből annyi szelet, ahány palacsintát sütünk) A salátához egy fél jégsaláta, egy szelet kaliforniai paprika, 1 evőkanál majonéz, 4-6 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál "Erős Pista",só, frissen őrölt bors.
Elkészítés:A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük és egy nagy méretű serpenyőben (én most nem palacsinta sütőt, hanem nagyobb méretű serpenyőt használtam, ez is gyorsította az elkészítési folyamatot)kevés olajon kisütjük a palacsintákat.Nagyon kellemes illata lesz, ahogy a zöldhagyma darabkák sülnek a tésztában. A kisült palacsintákra helyezünk 1-1 szelet sajtot, majd erre 1-1 szelet sonkát és feltekerjük, tűzálló edénybe sorakoztatjuk és sütőben kb. 10 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon. Ennyi idő bőven elég lesz a saláta elkészítéséhez. Az öntethez a majonézt a tejföllel az "Erős Pistával", sóval, borssal jól összekeverjük. A kaliforniai paprikát felkockázzuk és belekeverjük az öntetbe. A jégsalátát kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, kis tálkákba helyezzük és rákanalazzuk az öntetet. Amint a palacsinták kicsit átsülnek, tálalhatjuk is a salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails