2014. március 27.

Babpástétom aszalt paradicsommal



Hozzávalók

40 dkg fehér bab
1 csokor fűszernövény:
 kakukkfű, babérlevél, zeller zöld, petrezselyemzöld, zsályalevél
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
5-6 db aszalt paradicsom
1-1,5 dl olívaolaj
1 nagy csokor petrezselyemzöld

frissen őrölt bors


A babot főzés előtt éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük és a fűszernövény csokorral, a hagymával, a 2 gerezd fokhagymával feltesszük főni. Közben sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul. A főzővízben hagyjuk hűlni 30 percig, majd leszűrjük. Az aszalt paradicsomot, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A babot villával, vagy burgonyatörővel megtörjük, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és annyi olívaolajat, hogy krémes állagú legyen. Alaposan elkeverjük, és hűtőbe tesszük. Pirítós kenyérrel, salátával kínáljuk.


Tipp: a babpástétomot konyhai késes aprítóval is készíthetjük. Ekkor is először az aszalt paradicsomot és a petrezselyemzöldet aprítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot.



A recept a Kifőztük 2013. évi szeptemberi számában is megjelent.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik, szeretném elkészíteni!!!! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Mamka! Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog!

    VálaszTörlés
  3. Ilyet már én is készítettem,kicsit furcsának tartották,pedig finom,igaz pari nem volt benne...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails