2014. március 13.

Csípős-ragacsos harcsafalatok


Hozzávalók

40 dkg filézett afrikai harcsa
csilipehely ízlés szerint
2 gerezd zúzott fokhagyma
4-5 evőkanál olívaolaj

a ragacsos mázhoz:
1 citrom leve
1 teáskanál reszelt gyömbér
2-3 evőkanál méz


A harcsát 3-4 cm-es kockákra vágjuk. Elkeverjük  a csilipehellyel,  a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, letakarjuk, hűtőbe tesszük és legalább 4-5 órán át pácoljuk. A ragacsos máz hozzávalóit jól elkeverjük. A harcsakockákat sütés előtt megsózzuk, majd felhevített serpenyőben, folyamatosan forgatva pirosra sütjük. A sütés utolsó perceiben ráöntjük a ragacsos mázat és összeforraljuk a halfalatokkal. Forrón kínáljuk. Tálalhatjuk párolt rizzsel, különféle salátákkal.

A recept a Kifőztük 2013. évi májusi számában jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails