2014. március 12.

Medvehagymás fűszervaj


Hozzávalók

10 dkg puha vaj
25-30 db medvehagyma

a fűszervaj vaj díszítéséhez:

fekete szezámmag (elhagyható)


A medvehagymát megmossuk, papírtörlőre terítjük és hagyjuk megszáradni. Késsel nagyon apróra vágjuk. (Ehhez a művelethez  késes aprítót is használhatunk.) A puha vajat először a sóval, majd az apróra vágott medvehagymával alaposan elkeverjük. Fóliára halmozzuk, majd rudat formázva szorosan feltekerjük, és a két végét ellentétes irányba megcsavarjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt fekete szezámmagba hempergetjük. A medvehagymás fűszervaj rudat ízlés szerint 2-3 mm-es szeletekre vágjuk, és különféle kenyerekkel kínáljuk.


Tipp: húsokhoz, tésztákhoz is használhatjuk a medvehagymás fűszervajat. Ezzel a módszerrel más friss fűszernövényekből is készíthetünk fűszervajat.

A recept a Kifőztük 2013. évi áprilisi számában is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails