2014. április 1.

Medvehagymás kalács


Hozzávalók egy 30 cm-es szögletes sütőformához

35 dkg liszt és amennyit felvesz a dagasztásnál
2 dkg élesztő
1 kávéskanál sütőpor
1 dl langyos tej
1 dl étolaj
1 dl joghurt
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
1 kisebb csokor medvehagyma

a kalács kenéséhez:

1 kisebb tojás




A liszthez keverjük a sütőport, a sót. A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A medvehagymát az olajjal összeturmixoljuk, elkeverjük a joghurttal és az élesztős keverékkel, majd a liszthez adjuk. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Két egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen kb. 40 cm-es rudakat sodrunk belőle, majd összecsavarjuk és olajjal kikent sütőformába tesszük. 10-15 perc pihentetés után átkenjük felvert tojással és 180 fokra melegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. 


A recept a Kifőztük 2014. évi áprilisi számában is megjelent. Aki még nem látta a mostani számot, lapozza át, töltse le, jó kis ötleteket találhat húsvétra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails