2014. április 15.

Csirkemell vörösboros-tejszínes gombával


Hozzávalók

2 db egész filézett csirkemell
80 dkg erdei gomba
2 dl vörösbor
2 dl tejszín
frissen őrölt bors
kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj

1 csokor petrezselyemzöld


A csirkemellet félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és a felolvasztott vajon, közepes lángon kb. 15 percig sütjük, amíg a hús el nem készül, közben forgatjuk, hogy minden oldala piros legyen. A húst kivesszük, és a maradék vajon kisebb adagokban megsütjük a gombát, majd valamennyit visszatéve az edénybe, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Felöntjük vörösborral, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük a húst és közepes lángon a következő forrásig melegítjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Lehetőség szerint illatos, karakteres ízű erdei gombát használjunk.
A recept a Kifőztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails