2009. szeptember 19.

Szűzérmék capribogyós-sültpaprikás mártással, vajas-petrezselymes cicatellivel

Egyszerű, gyors vasárnapi ebéd volt. Amíg a tészta fő, addig elkészül a hús és a mártás is, mivel a cicatellinek kicsit hosszabb a főzési ideje.
Hozzávalók: Két személy részére a húshoz: 1db szűzérme, só, frissen őrölt bors, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 evőkanál liszt, a sütéshez kb. 5 dkg vaj, esetleg margarin. A mártáshoz 1 evőkanál capribogyó, 1 db ecetes sült paprika felcsíkozva, 1 evőkanál sós (házi) paprikakrém, 1,5-2 dl tejszín (esetleg 2-3 evőkanál tejföl), bors, 1 teáskanál keményítő vagy liszt. A tésztához 25 dkg cicatelli, egy kis csokor petrezselyemzöld felaprítva, 5 dkg vaj (esetleg margarin).
Elkészítés: A tésztát forró sós vízben elkezdjük főzni. A szűzérmét 1,5-2 cm széles darabokra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük zúzott fokhagymával, lisztbe forgatjuk és a felforrósított vajon mind két oldalát megsütjük (kb. 4-5 perc alatt). A megsült húst kivesszük a vajból. A mártást a hússütésből visszamaradt vaj maradékon készítjük el. A forró vajhoz hozzáadjuk a capribogyót, a felszeletelt sült paprikát, kicsit hagyjuk, hogy járja át a vaj, néhány kavarásig. Hozzáadjuk a paprikakrémet a keményítőt, elkeverjük és felöntjük tejszínnel. Borsozzuk és összeforraljuk. A paprikakrém elég sós, ezért sót nem használunk. Amikor a tészta megfőtt lecsöpögtetjük, a vajat felhevítjük, hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a lecsöpögtetett tésztát beleforgatjuk. A tésztát és a szűzérme szeleteket egy-egy tányérra rendezzük és meglocsoljuk a capribogyós, sültpaprikás mártással.

3 megjegyzés:

  1. Már írtam sokszor, most is azért akadt meg a szemem a recepteden (a gasztro gyűjtőblogon), mert annyira szeretem az ízkombinációkat, amit csinálsz. Ez is nagyon kívánatos és ötletes!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Napmátka! Örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Szia, ez nagyon jól hangzik, ez a recept.Elmentettem.Ja és éppen én is a héten készítettem hamis krémest, de ezúttal gyümölccsel és kekszel.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails