2009. szeptember 8.

Krumplis pogácsa krumplipehelyből

Ezt a pogácsát még az augusztus 20-i kirándulásra készítettem. Valójában egy kísérletezés volt. Nem lett rossz, de maradok a főtt, vagy sült krumpliból készült krumplis pogácsa mellett. Viszonylag gyors vendégvárónak tudom ajánlani, egy órán belül elkészíthető, sütési időt is számítva.
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 20 dkg burgonyapehely, kb. 13 dkg zsír, 1 tojás+ 1 a kenéshez, 0,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál só, 2 csapott evőkanál cukor, 2-4 evőkanál tejföl (amennyit a tészta megkíván).
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk és az élesztőt elkeverjük benne. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzá adjuk a burgonyapelyhet, a cukrot, a sót majd összekeverjük. Ezt követően a zsírt, a tojást és az élesztős tejet adjuk hozzá és összegyúrjuk a tésztát, majd kinyújtjuk és bevagdossuk. Négy cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsát és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A pogácsákat megkenjük felvert tojással, és betoljuk a melegedő sütőbe. Amíg a sütő melegszik, addig a pogácsa tud kelni. A sütőbe rakástól számítva kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Tesztelve kokuszzsirral, es fustolt sajttal a tetejen, Isteni!!! Koszonet erte :-)

    VálaszTörlés
  2. Meglepően finom lett pedig fele teljes kiőrlésű lisztből csináltam. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails