2009. szeptember 13.

Mogyorókrémes piskótatekercs

Egyszerű, gyorsan elkészíthető piskóta, csak összekeverjük a hozzávalókat és 8-10 perc alatt készre sütjük. Ezzel az egyszerű elkészítési móddal Limaránál találkoztam. Továbbgondolásaként nálam ez a mogyorós változat született.

Hozzávalók: A tésztához 4 db tojás, 12 dkg cukor, 8 dkg liszt, 4 dkg őrölt mogyoró, 2 evőkanál olaj. Porcukor a feltekeréshez, a szóráshoz. A töltelékhez 3-4 evőkanál mogyorókrém, 2 evőkanál ribizli dzsem.

Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, majd kanalanként hozzá adjuk a mogyoróval elvegyített lisztet és végül az olajat keverjük hozzá. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb méretű (gáztepsi nagyságú) tepsire egyenletesen elkenjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Miután megsült 2-3 percet pihentetjük (annyit, hogy a sütőpapírtól el tudjuk választani a tésztát) és porcukorral megszórt ruhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és feltekerjük a ruhával. Miután kihűlt elkezdjük megtölteni a közepénél kezdve úgy, hogy mogyorókrémet vékonyan a tésztára kenjük és egy csíkbam ribizli dzsemet kenünk a mogyorókrémre, így a dzsem csík a piskótatekercs közepén lesz. Miután feltekertük, akár szeletelhetjük is. Ha később fogyasztjuk, tekerjük be folpack fóliába és fogyasztás előtt szeleteljük, így nem szárad ki. Porcukorral megszórva tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails