2011. március 15.

Szív saláta melegen

Nálunk gyakran készül öntött saláta, amelyet friss fokhagymás meleg öntetbe kell beleforgatni és kicsit együtt melegíteni. Ez az elkészítési mód ihlette a szív saláta tálalását. Tovább ízesítettem juhtúróval és sült szalonna csíkokkal. Önálló ételként is megállja a helyét.

Hozzávalók: 2 db szív saláta, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg juhtúró, diónyi zsír, 2 evőkanál fehérborecet, 1-1,5 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, frissen őrült bors, 2 gerezd fokhagyma, kb. 1 -1,5 dl víz
Elkészítés: A szalonnát csíkokra szeleteljük és zsíron pirosra sütjük,majd papírtörlőre szedjük. A visszamaradt zsírhoz adjuk a cukrot, kicsit melegítjük, keverünk rajta néhányat, hozzáöntjük az ecetet, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel. A fokhagymát felszeleteljük az öntethez adjuk, hagyjuk összeforrni. A szív salátát megmossuk és félbe vágjuk, majd óvatosan az öntetbe forgatjuk és 2-3 percig benne hagyjuk, hogy átmelegedjen a saláta és átjárják az ízek. Ezt követően tálra szedjük, meglocsoljuk lével és rászórjuk a sült szalonna csíkokat a juhtúrót és fogyaszthatjuk.

5 megjegyzés:

  1. Meleg öntetes salátát még nem ettem, de sütöttem már szívsalátát köretnek Nigella ihletésűt. Jó, hogy már nálunk is lehet kapni.

    VálaszTörlés
  2. Daisy! Nálunk ezt a melegen készített salátát egyszerűen öntött salátának hívják, fejes salátából készül. (A fejes saláta belső, tömör kisebb levelű részit pedig a saláta szívének vagy saláta szívnek hívjuk:)Azt hiszem ezért volt számomra egyértelmű, hogy úgy készítem mint az öntött salátát:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ne szabadkozz!
    Pontosan azért jó olvasni másokat, mert rengeteg új ismeretet ad.
    Lehet, hogy nyáron majd kipróbálom.

    VálaszTörlés
  4. :)Daisy, nem szabadkoztam, csak leírtam, hogy honnét jött az ihlet:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails