2010. március 28.

Tonhalas rukkola saláta


Ez az egyszerű gyors tonhalas saláta alkalmas volt hal éhségem átmeneti csillapítására. A halhoz nagyon jól passzolt a rukkola kissé mustáros, csípős, mogyoróra emlékeztető íze. (Rukkolát eddig nem sokszor fogyasztottam, de úgy néz ki, mostantól örök barátságot kötöttünk. Nagyon megkedveltem.)

Hozzávalók: Két adaghoz 2 marék (kb. 5-6 dkg) rukkola saláta, 1 nagy vagy két kisebb doboz tonhalkonzerv (kb. 16-20 dkg), 2 szál zsenge zöldhagyma, fél kígyóuborka, 12 szem olajbogyó, 2 db főtt tojás. A dresszinghez 1 teáskanál szemes dijoni mustár, 1 teáskanál méz, 1 kávéskanál só, frissen őrölt bors, 2 evőkanál frissen facsart citromlé, 1 teáskanál olívaolaj.

Elkészítés: A tojásokat 4-5 perc alatt megfőzzük. A megmosott és megtisztított rukkola salátát egy tálra halmozzuk, körbe rakjuk félbe vágott olajbogyóval. A dresszing hozzávalóit összekeverjük. A meghámozott uborkát apró kockákra vágjuk, a zöldhagymát felszeleteljük és mind két aprított zöldséget a dresszingbe keverjük. A tonhalat a salátára rakosgatjuk, a saláta tetejére ültetjük a félbe vágott főtt tojást, meglocsoljuk zöldséges dresszinggel. Vajban pirított kenyérkockákkal, vagy pirítóssal kínáljuk.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails