2010. március 16.

Spenóttal töltött szűzpecsenye tésztában sütve

Mutatós, egyszerű, gyorsan összeállítható étel. Bármilyen ünnepi menüsort gazdagíthatunk vele, de hétköznap is elkészíthetjük, mert 10-15 percnyi munkánk van vele, a többi már a sütő dolga.

Hozzávalók: 1 db szűzpecsenye, 27-30 dkg leveles tészta, a töltelékhez 20-25 dkg friss spenót, 10 dkg juhtúró, vagy tehéntúró, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt, 2 dkg puha vaj, 1 evőkanál tejföl, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen őrölt bors, kb. 6 szelet füstölt szalonna (vagy bacon szalonna), 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés: A spenótot alaposan megmossuk, egy szűrőbe tesszük és forró vízzel leforrázzuk, lecsöpögtetjük, kinyomkodjuk és felszeleteljük. A túrót, a tejfölt a vajat, a sajtot, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot alaposan összekeverjük és hozzá adjuk a szeletelt spenótot. (Ha túl híg lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál zsemlemorzsát.). A szűzpecsenyét a hosszanti oldala mentén az alsó harmadánál bevágjuk, de nem vágjuk át. Az így kapott szűzpecsenye vastagabb részét félbe vágjuk, egy téglalap alakú húsdarabot kapunk, amit kiklopfolunk, sózunk, borsozunk és megtöltünk a spenótos töltelékkel, végül feltekerünk. A leveles tésztát kiterítjük, beborítjuk szalonnával. ( A tészta rövidebb oldalára merőlegesek legyenek a szalonna szeletek, nem baj ha nem ér végig, majd a leeső tészta részekkel lehet díszíteni.) A tészta rövidebb oldalával párhuzamosan fektessük rá a töltött szűzpecsenyét és tekerjük be a tésztába. A felesleges tészta részt vágjuk le és keskeny csíkokat vágva díszíthetjük a tekercset. A tésztát kenjük be felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt pirosra sütjük. Melegen, ujjnyi szeleteket vágva salátával kínáljuk, de hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails