2010. március 8.

Hagymás nudli

Következzék most a nudlinak egy harmadik, sós változata. Jelen esetben köretként szolgált, de szalonnával megbolondítva, paprikás tejföllel nyakon öntve önálló ételként is fogyaszthatjuk. A nudli ugyan úgy készül, mint a mákos és a prézlis nudli esetében.

Hozzávalók:Négy személy részére 50 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg liszt, 1 nagy evőkanál búzadara, 1 nagy tojás, csipet só, 1 nagy fej hagyma, 1 evőkanál zsír.
Elkészítés: A megtisztított héjában főtt burgonyát még melegen kislyukú reszelőn lereszeljük, vagy burgonyanyomón átnyomjuk. Hozzá adjuk a lisztet, búzadarát, tojást, a sót és összegyúrjuk. A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, amelyekből 2 cm-es darabokat vágunk és két lisztezett tenyerünk között nudlivá sodorjuk. Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk és kifőzzük benne a nudlikat. A megtisztított hagymát apró kockákra szeleteljük , egy serpenyőben felmelegített zsírhoz adjuk és megsütjük. Amikor a nudlik feljönnek a víz tetejére, kb. 1-2 percet még hagyjuk főni, majd szűrőlapát segítségével kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük és a hagymás keverékbe forgatjuk és kissé átsütjük. Köretként kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. Juj ez a változat is nagyon fini lehet!:-)
    Eddig mindig csak édeset készítettem, de most készítek majd sósat is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails