2010. március 10.

Darafelfújt

A darafelfújt lehet tartalmas levesek kísérője, gyors vendégváró, illetve alkalmas csillapíthatatlan édesség éhségünk orvoslására. Kevés alapanyag igényű, egyszerűen elkészíthető. Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, szörppel, vagy lekvárral. A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik.
Hozzávalók: 5 dl tej, 8 dkg búzadara, 5 dkg cukor, 2 db tojás, reszelt citromhéj, 2 dkg vaj, zsír és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez.

Elkészítés: Búzadarát a cukor felével a tejben sűrűre főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzá keverjük a vajat, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a grízes keverékhez forgatjuk. Két 3 dl-es szuflé formát (vagy egy kisebb püspökkenyér, vagy kuglóf formát, vagy kisebb szuflé formákat) kizsírozunk és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a grízes keveréket. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.) Melegen lekvárral tálaljuk, de hidegen is finom.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails