2009. november 18.

Zsírban sült csirkemáj almaszósszal és zelleres krumplipürével

A kissé száraz és karakteres ízű sült csirkemáj harmonikus kísérője az almaszósz és a zellergumóval megbolondított krumplipüré. A csirkemáj helyett természetesen kacsa, és libamájjal is készíthetjük. Aki még nem kóstolta ezt a párosítást, annak bátran tudom ajánlani.
Hozzávalók: Négy személy részére kb. 60-70 dkg csirkemáj, zsír a sütéshez. A püréhez Kb. 1,5 kg krumpli, 1 kisebb zellergumó, 5 dkg vaj, 1-1,5 dl tej, só. Az almaszószhoz 3-4 db alma, 5 dkg vaj, 0,5 dl húsleves, 2-3 evőkanál krumpli keményítő, só, cukor, fél citrom leve, víz, 2-4 evőkanál tejföl.
Elkészítés: A püréhez a krumplit és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, áttörjük a zelleres krumplit, vajjal és tejjel összekeverjük és ízlés szerint sózzuk. Az almaszószhoz az almákat meghámozzuk, szeletekre, majd kis cikkekre vágjuk, amelyeket a vajon elkezdjük párolni. Kb. 5 perc párolás után megszórjuk keményítővel, felöntjük húslevessel és 1-2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral és ciromlével, majd mérsékelt tűzön 20-25 percig főzzük és végül ízlés szerint 2-4 evőkanál tejfölt keverünk hozzá. A szárazra törölt csirkemájakat bő zsírban 4-5 perc alatt kisütjük, úgy hogy ne legyen kemény. Sütés után sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails