2009. november 4.

Sütőtökös, körtés, márványsajtos lepény

Van úgy, hogy szakácskönyveket lapozgatva egy ötlet, egy kép, egy recept beférkőzik a gondolataimba és addig nem hagy nyugodtan, amíg el nem készítem. Így volt ez az alábbi lepénnyel is. Az ötletet adó recept a pizza gorgonzola a "Sütés" című szakácskönyvből. A tésztájába kerül graham-liszt, amelyhez jól passzol a körte, márványsajt, sütőtök párosítás. Nekem elnyerte a tetszésemet. (Én inkább lepénnyé kereszteltem..)
Hozzávalók: A tésztához 10 dkg liszt, 10 dkg graham-liszt, 1 dkg élesztő, 1 csapott teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olívaolaj, 1,3 dl langyos víz. A rávalóhoz 1 fél sütőtök (sonkatök) meghámozva, felkockázva, 1 db körte kimagozva, meghámozva, vékonyan felszeletelve, 5 dkg márványsajt, 1 evőkanál olívaolaj. Egy ágacska rozmaring a díszítéshez.
Elkészítés: A tésztához a langyos vízbe keverjük bele a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt és adjuk hozzá az olajat, majd keverjük el. A liszteket szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a sót és az élesztős keveréket.Dagasszuk be a tésztát, és legalább fél órát kelesztjük. Amíg a tészta kel a sütőtök kockákat tegyük egy lapos kis tepsibe, locsoljuk meg az olívaolajjal és 15-20 percig pároljuk grill alatt. Ennyi idő alatt átpuhulnak a kis sütőtök kockák. Miután megkelt a tészta, ketté osztjuk, átgyúrjuk és két hosszúkásan ovális alakú lepénnyé formáljuk. Egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire rakjuk a lepényeket, megszórjuk őket a párolt sütőtök kockákkal, rárakosgatjuk a körteszeleteket és rámorzsoljuk a márványsajtot. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A tészta legyen kicsit ropogós. Rozmaringgal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails