2009. november 29.

VKF! XXX. Karácsonyi bonbon birskörte sajtból

Idén elég nagy mennyiségű birskörte sajtot készítettem. Már a sajt készítésekor megszületett az az ötlet, hogy bon-bont készítek belőle, ezért csak egy adag került őzgerinc formába, két adag pedig tepsibe. A tepsis változat nekem nagyon bevált, sokkal könnyebben kezelhető, jól szeletelhető, gyorsabban szárad ki. Kis kockákat, vagy tetszés szerinti formákat is szaggathatunk ki belőle. Én most csak a kis csillagforma és a kis kocka mellett mellett döntöttem.
Hozzávalók: Birskörte sajt, a díszítéshez 10 dkg csokoládé 1-2 evőkanál étolajjal és 2-3 evőkanál vízzel felolvasztva, arany és ezüst színű cukorgyöngy, 2-3 evőkanál kristálycukor. Ostyalapok.
Elkészítés: A birskörte sajtból 2cm X 2 cm-es kockákat vágunk, csillagokat szaggatunk ki. Tetszés szerinti mennyiséget olvasztott csokoládéba mártunk, rácsra fektetjük, majd megszórjuk cukorgyönggyel. Amikor megdermedt ostyalapra tesszük. Egy újabb adagot kristálycukorba forgatunk, de a csillagok és a kockák egy részét simán is hagyhatjuk.

6 megjegyzés:

 1. Ez fantasztikus. Én is megcsinálom! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon ötletes, szépek! (Nekem azért ne küldj, sajnos nem szeretem a birsalma ízét..)

  VálaszTörlés
 3. Hűha!! Végignéztem az összes nyalánkságot-ebben a sorrendben épp jó is lesz-én a birssajtot is szeretem!!
  A mogyorós habtallérokat el is mentem, ezt feltétlenül ki kell próbálnom!! Bár szívem szerint a többit is, de mindenre nem lesz időm, sajna....

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm Duende! Örülök, hogy tetszik!

  Gyöngyi! Köszönöm! Akkor csak a szemnek!

  Köszönöm Trinity! Én is jó ötletekkel találkoztam nálad!

  VálaszTörlés
 5. nagyon szepek. a birs fekete csoki kombináció nagyon jónak tűnik. gratulálok!

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm! Örülök, hogy tetszik!

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails