2009. december 15.

Illatos-fűszeres vajas keksz

Idén készítettem először ezt a kekszet, egyből felkerült a minden évben sütendő karácsonyi aprósütemények listájára. Illatos, fűszeres, vajas....Igazán jó keksz, csak ajánlani tudom az elkészítését.

Hozzávalók: 50-60 db kekszhez 50 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 25 dkg kristálycukor, 1 púpos teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 kávéskanál őrölt fahéj, csipet só, 2 tojás, 20 dkg vaj, 10 dkg őrölt mandula vagy mogyoró. A díszítéshez kb. 8-10 dkg étcsokoládé kevés vízzel és olajjal felolvasztva, különböző díszítő cukrok.
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tészta többi hozzávalójával jól összegyúrjuk. Lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, különböző karácsonyi figurákat szúrunk ki belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 180-200 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek a kekszek a csokoládét kevés vízzel és olajjal felolvasztjuk és a kekszeket tetszés szerint csokoládéba, majd díszítő cukorba mártjuk és rácsra tesszük, amíg a csokoládé megdermed.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails