2009. december 29.

Mogyorós virágok

A mogyorós virágok tésztája, a töltöttek tölteléke és a díszítés egyaránt mogyorós. A töltetlen virágokat díszíthetjük a Hópelyheknél is leírt cukros mázzal. A töltött virágokba mogyorókrém, az oldalára, karamellbe forgatott darabos mogyoró kerül.

Hozzávalók: A tésztához 17 dkg liszt, 15 dkg őrölt mogyoró, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg vaj, 2 tojás sárgája. A töltelékhez kb. 3 evőkanál mogyorókrém, a díszítéshez egész mogyorók, karamellbe forgatott darabos mogyoró (aldis), vagy durvára őrölt mogyoró, cukormáz.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a virágokat (A töltött virágokhoz kisebbre, míg a töltetlen virágokhoz nagyobbra szaggatjuk a tésztát kb. fele-fele arányban.) Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, a töltetlen virágok közepébe nyomunk 1-1 mogyorószemet és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük és ezt követően töltjük és díszítjük. A töltött virágokhoz mogyorókrémmel összeragasztunk 1-1 virágot az aljuknál fogva, majd megnyomjuk és a kibuggyanó krémet durvára őrölt mogyoróba, vagy karamellizált díszítő mogyoróba forgatjuk. A töltetlen mogyorókat díszíhetjük cukormázzal az itt leírtak szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails