2009. december 14.

Hógolyók

Egyszerűen elkészíthető karácsonyi aprósütemény vajas tésztából. A tészta egyik felébe került 2-3 evőkanál kókusz és a kis hógolyók kaptak egy kis kókuszos hempergetést. A másik feléből készült golyók kristálycukros hempergetést kaptak és sütés után 1-1 csepp ribizlidzsemet.

Hozzávalók: 30-35 darabhoz 15 dkg puha vaj, 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kukorica keményítő., csipet só. A kókuszos változathoz 4-5 evőkanál kókuszreszelék, a cukroshoz 2-3 evőkanál kristálycukor és 2 evőkanál feketeribizli dzsem.

Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, hagyjuk kissé hűlni, belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót a lisztet és a keményítőt. Összedolgozzuk, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik adaghoz adunk 2 evőkanál kókuszreszeléket, összegyúrjuk, diónyi golyókat formálunk, meghempergetjük kókuszban és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A másik adag tésztából is golyókat formázunk, kristálycukorba hempergetjük és a tetején ujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk a tésztára és a sütőpapírral bélelt tesire sorakoztatjuk őket a kókuszos társaik mellé. 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek kis golyócskák, felmelegítjük a dzsemet és a cukros golyók mélyedéseibe csöpenntünk belőle.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és biztosan eláll karácsonyig-ha el nem fogy:))

    VálaszTörlés
  2. Mentettem a receptet!:)
    Tetszik a karácsonyi design!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Trinity és Ancsi! (Az az igazság, hogy vajas karikának indult, de túl keménynek bizonyult a tészta, így új formát kapott és nem bántam meg:)Én nem bánom, ha fogynak a sütik Advent idején, hiszen azért vannak:) Karácsonyra lesz úgy is másik...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails