2009. december 15.

Birskörte sajtos keksz

Ez a bejegyzés akár a következő VKF-re is készülhetne, hiszen nem másnak, mint a birskörte sajtból készült bonbon kiszúrásakor megmaradt birskörte sajt hasznosításának köszönheti születését. A kekszbe került még durvára vágott csokoládé és pekándó (másik dió is jó), mivel mind kettő jól illik a birskörte sajthoz.

Hozzávalók: kb. 35 darabhoz 10 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 tojás, 10 dkg őrölt mogyoró, 10 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 8-10 dkg durvára vágott dió, 6-8 dkg durvára vágott étcsokoládé, kb. 20 dkg kisebb kockákra vágott birskörte sajt.3-4 evőkanál kristálycukor a tészta hengergetéséhez.
Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, lefedve 1 órára hűtőbe tesszük. A lehűlt tésztából két darab kb. 5-6 cm átmérőjű hengert formálunk és kristálycukorba hengergetjük, majd ismét hűtőbe tesszük a tésztát kb. 30 percre. Ezt követően a hengerekből kb. 1 cm-es szeleteket vágunk, az így kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Ez a keksz jól hangzik, ugyanis most készítek birsalma sajtot. Milyen jó ötlet:))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails