2014. október 16.

Sült csirkecomb kakukkfüves tejszínes gombával



Hozzávalók

4 egész csirkecomb
8 dkg lágy vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej fokhagyma
mediterrán fűszersó

a kakukkfüves, tejszínes gombához:

80 dkg erdei gomba
2 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl száraz fehérbor
1,5 dl tejszín
szárított kakukkfű
frissen őrölt bors

a tálaláshoz:
pirítós

apróra vágott petrezselyemzöld



A csirkecombokat bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. A mediterrán fűszersót elkeverjük a lágy vajjal, és bekenjük vele a csirkecombokat úgy, hogy a bőrük alá is jusson. Tepsibe tesszük a félbevágott fokhagyma fejjel együtt, 1-1,5 dl vizet öntünk alá, és 220 fokra melegített sütőbe tesszük. 15 perc után 190 fokon folytatjuk a sütést addig, amíg a combok át nem sülnek és bőrük piros nem lesz. Az elkészült combokat kivesszük a tepsiből, és melegen tartjuk. A megtisztított gombát felszeleteljük, leforrázzuk, lecsöpögtetjük. A hús sütéséből megmaradt szaftot felmelegítjük és hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. Néhány perc elteltével felöntjük fehérborral, és kb. 10 percig pároljuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk. A sült csirkecombot kakukkfüves, tejszínes gombával tálaljuk, megszórjuk petrezselyemzölddel és pirítóst kínálunk hozzá.


A recept a Kifőztükben is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails