2013. március 7.

Harcsa mustáros-zöldséges mártással

A sült harcsával meglepően jól harmonizál ez az egyszerű mustáros-zöldséges mártás. Az alapanyag igénye sem túl nagy, néhány gyökérzöldség elegendő hozzá, amelyet kevés fehérborban párolunk és mustáros habarással sűrítünk. 
A recept a Kifőztük mostani, márciusi számában jelent meg, amely születésnapi számunk is, hiszen három évesek lettünk. Ennek kapcsán több tortát, süteményt is hoztunk, készültünk néhány tavaszváró étellel és a böjtölőknek is szolgáltunk néhány receptötlettel. Az utóbbiak közé sorolható a harcsa mustáros-zöldséges mártással is.



Hozzávalók:

60 dkg filézett harcsa
2 szál sárgarépa
1 szál zsenge petrezselyemgyökér
1 közepes zellergumó
5 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
kakukkfű
frissen őrölt bors

a mártás habarásához:

1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
2 evőkanál tejföl

a hal panírozásához:
paprikás liszt

a sütéshez:
olaj






A filézett harcsát szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, és 20-30 percig állni hagyjuk. A megtisztított zöldségeket csíkokra vágjuk, és a felolvasztott vajon néhány percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés kakukkfűvel, felöntjük fehérborral, és szükség szerint vízzel. Addig pároljuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. (Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ne főjenek szét.)  A habaráshoz a lisztet simára keverjük kevés vízzel, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és végül ismét vizet. Besűrítjük a mártást, majd miután elkészült melegen tartjuk. A halszeleteket paprikás lisztbe forgatjuk és kisütjük. Melegen, a mustáros zöldséges mártással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails