2013. március 28.

Böjti zellerpüréleves


Egyszerű, kímélő leves. Könnyen elkészíthető, ha van hozzá alaplé. A Kifőztük 2013. évi márciusi számában jelent meg a recept.

Hozzávalók


3 közepes zellergumó

8 dkg vaj

1-1,5 liter böjti gyökérleves átszűrt leve vagy zöldségalaplé



tálaláshoz:

pirított kenyérszeletek


A megtisztított zellert felkockázzuk, és a felolvasztott vajon addig sütjük, amíg kissé pirulni nem kezd.  Felöntjük a böjti gyökérleves átszűrt levével, sózzuk szükség szerint, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zeller meg nem puhul. A kész levest simára turmixoljuk. A forrón tányérba merjük és pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails