2013. március 9.

Currys csirkeleves

 

Ez a gazdag, finom és szép színes:) leves a Kifőztük 2012. évi májusi számában jelent meg. Aki kedvet kapott hozzá, készítse el bátran!


Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
1 közepes hagyma
2 közepes sárgarépa
2 közepes petrezselyemgyökér
1 kisebb zellergumó
10 dkg főtt rizs
1,5-2 l baromfi húsleves
1-1,5 teáskanál curry por
frissen őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj vagy szőlőmag olaj

tálaláshoz:

apróra vágott petrezselyemzöld




A hagymát apró kockákra, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert vékony csíkokra vágjuk. Az olajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és 5 percig sütjük. Ezt követően hozzákeverjük a zöldségeket, a curry port és kevergetve 8-10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel, és ha szükséges kevés vízzel. Közepes lángon, lefedve kb. 20-25 percig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Végül hozzáadjuk a főtt rizst, amellyel további 5 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tipp: nyers rizzsel is készíthetjük. Ebben az esetben a rizs főzési idejét figyelembe véve adjuk a leveshez a megmosott rizst.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails