2012. október 3.

Csicseriborsós-spenótos leves

A csicseriborsós-spenótos leves még tavasszal készült, friss spenóttal, vajretekkel. Hozzávalói ősszel is fellelhetőek, így most is elkészíthetjük. Használhatunk hozzá száraz és előre megfőzött csicseriborsót, de az üveges, előre főzött is megfelel a célnak.

A recept a Kifőztük májusi számában jelent meg


Hozzávalók 
 
2-3 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 vajretek
25 dkg főtt csicseriborsó (vagy konzerv)
30 dkg spenót
1,5 l húsleves
1/2 dl száraz fehérbor

frissen őrölt bors
 
a tálaláshoz:
pirítós


A vékonyra szeletelt hagymát felhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a hámozott, nagyobb darabokra vágott vajretket és addig pároljuk a hagymával, amíg üvegesedni nem kezd. Hozzákeverjük a főtt, lecsöpögtetett csicseriborsót és felöntjük húslevessel. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk. A levest közepes lángon 10-15 percig főzzük, amíg a hozzávalók teljesen meg nem puhulnak. Ekkor a leveshez adjuk a tisztára mosott spenótleveleket, a fehérbort és további 10 percig főzzük. Forrón, pirítós kenyérrel tálaljuk.

Tipp: a főtt csicseriborsó helyett, üveges, előfőzött csicseriborsó konzervet is használhatunk. Mielőtt a levesbe tesszük öblítsük le.
A csicseriborsó főzése: a készítést megelőző este bő vízbe áztatjuk, majd másnap friss vízben, amelybe egy kávéskanál szódabikarbónát szórtunk, körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Ehhez az ételhez 10-15 dkg száraz csicseriborsót vegyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails