2012. június 6.

Padlizsános tortácskák

Ez a remek előétel - bár szívesen készítem önálló vacsoraként is - ugyancsak a Kifőztük júniusi számában jelent meg. Természetesen ízlés szerint más zöldségekkel is készíthető, pl. előfőzött zöld spárgával. Egyszerű, gyors, finom. Próbáljátok ki!


Hozzávalók:

50 dkg leveles tészta
2 db zsenge padlizsán
2 db közepes paradicsom
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg juhtúró

bors
olívaolaj

A padlizsánt héjastól vékonyan felszeleteljük, enyhén sózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. A paradicsomot gerezdekre, a szalonnát csíkokra vágjuk. A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kiszúróval vagy pohárral 13 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle, amelyeknek közepére 10 cm átmérőjű köröket jelölünk ki, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk át. Így lesz pereme a tésztának. A tésztaköröket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A peremet szabadon hagyva, a körök belsejére pakoljuk a padlizsánkarikákat, a szalonnacsíkokat, a paradicsom szeleteket, enyhén sózzuk, borsozzuk és megszórjuk juhtúróval. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Melegen fogyasztjuk.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails