2012. június 5.

Rakott karalábé


A Kifőztük júniusi számában jelent meg ez az egyszerű rakott karalábé. Több szezonális zöldségből és gyümölcsből készítettünk ételeket. Ötleteket hoztunk kerti grillezésekhez, néhány lakodalmas ételt is felsorakoztattunk. Magazinunk továbbra is ingyenesen letölthető oldalunkon.


Hozzávalók:

6-8 db karalábé
40 dkg darált sertéshús
1 tojás
1 db nagyobb hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál házi paprikakrém

frissen őrölt bors
1 dl tejföl
2 evőkanál olívaolaj vagy szőlőmagolaj

az öntethez:
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 tojás
zsemlemorzsa


a sütőtál kenéséhez:
vaj
zsemlemorzsa

A hagymát kis kockákra vágjuk és a felmelegített olajon 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát és felöntjük 1-2 dl vízzel. Közepes lángon, lefedve kb. 20-25 percig főzzük. (Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon víz a hús alatt.) A hámozott karalábé fás részeit eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Forró sós vízben félig megfőzzük és leszűrjük. Az elkészült darált húshoz keverjük a tejfölt és a tojást. Egy sütőtálat kivajazunk és megszórunk zsemlemorzsával. Az előfőzött karalábé felét a sütőtálba tesszük, rákanalazzuk a darált húst, majd a maradék karalábét. Az öntethez elkeverjük a tejfölt, a tojást, a reszelt sajtot és enyhén megsózzuk, majd  a rakott karalábéra öntjük és végül megszórjuk kevés zsemlemorzsával. 170 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Melegen, salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails