
Hozzávalók: 25-30 dkg darált hús, 1 tojás, 2-4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál kakukkfű, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen őrölt bors. 10 db spárga. A körethez 50-60 dkg apró újburgonya, 4 dkg szalonna, só, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál olívaolaj, aprított petrezselyemzöld.

A körethez az újburgonyát alaposan megmossuk és serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a vajat, az olívaolajat, a szalonnát, a sót és kb.0,5 dl vizet. Fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul. Párolás közben ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül pirítjuk a burgonyát. Miután elkészült megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
A spárgára húzott fasírtot a pirított újburgonyára szedve kínáljuk. Friss zöldsaláta illik hozzá.
Fantasztikus ötlet
VálaszTörlés