2011. május 20.

Spárgára húzott fasírt

Azért, hogy a mai nap se maradjon spárgás recept nélkül, következzék a spárgára húzott fasírt:) A kakukkfüves darált húst az előfőzött spárgasípra nyomkodjuk, zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük. Valójában jobb lett, mint amire számítottam. A roppanós spárga a zsemlemorzsától kap még egy kis ropógósságot. Köretnek apró, héjában sült újburgonyát készítettem petrezselyemzölddel megszórva.

Hozzávalók: 25-30 dkg darált hús, 1 tojás, 2-4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál kakukkfű, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, frissen őrölt bors. 10 db spárga. A körethez 50-60 dkg apró újburgonya, 4 dkg szalonna, só, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál olívaolaj, aprított petrezselyemzöld.
A spárgát az itt leírt módon előkészítjük és előfőzzük. A darált húst a fűszerekkel, a zsemlemorzsával, a tojással összegyúrjuk. Tíz egyenlő részre osztjuk a húst és a spárgasípokra nyomkodjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk a spárgás nyársakat. Forró olajban kisütjük.
A körethez az újburgonyát alaposan megmossuk és serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a vajat, az olívaolajat, a szalonnát, a sót és kb.0,5 dl vizet. Fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul. Párolás közben ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül pirítjuk a burgonyát. Miután elkészült megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
A spárgára húzott fasírtot a pirított újburgonyára szedve kínáljuk. Friss zöldsaláta illik hozzá.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails