2011. április 5.

Medvehagymás túrókrém

A medvehagymával felnőtt fejjel kötöttem barátságot, és egyre jobban kedvelem. Megszokott ételeinket változatossá tehetjük vele, használatával új ételeket találhatunk ki. Számos kedvező élettani hatása van, csökkenti a vérnyomást, erősíti az érfalakat, segíti az emésztést, hogy csak néhányat emeljek ki jó tulajdonságai közül. Tapasztalatom szerint a medvehagyma igen jól illik a túrós, tésztás ételekhez. Elsőként következzék egy egyszerű túrókrém.
Hozzávalók: 15 dkg túró (lehetőleg házi túró), 5 dkg vaj, 1 teáskanál magos dijoni mustár, só, frissen őrölt bors, 20 db medvehagymalevél.

Elkészítés: A túrókrémet késes aprítóval vagy botmixerrel készítjük. A vaj ne legyen hideg, mert különben nem lehet jól, egyenletesen elkeverni a krémet. A túrót, a vajat, a mustárt, a sót és a borsot a késes aprítóba tesszük és egyenletesen elkeverjük. 4-5 db kivételével hozzáadjuk a medvehagymaleveleket és tovább keverjük a krémet. A maradék medvehagyma leveleket 2 cm-es darabokra vágjuk és a túrókrémhez adjuk. Turmixolunk rajta néhányat úgy, hogy nagyobb levéldarabok is maradjanak benne. Behűtve kínáljuk.

9 megjegyzés:

  1. Rengeteget készítek mostanában, hogy szezonja van.Nagyon szeretjük.:-)

    VálaszTörlés
  2. Muszàj lesz medvehagyma utàn kutatni itt...

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek Nelli! Nem szabad kihagyni, a medvehagymát!:)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Anikó, ha erre járnál, rengeteget találnál!:)(Na jó tudom, távol vagyunk:)

    VálaszTörlés
  6. Finomnak tűnik, és egész diétás is.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm!:)A kalória tartalmáról nem tudok nyilatkozni, de igazi tavaszi finomság.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails