2011. április 15.

Karamellpuding

A karamellpuding házi, mindenféle adalékanyag mentes változatát magunk is könnyen összeállíthatjuk. A hátralévő gőzfürdőben történő elkészítést pedig bátran bízzuk a sütőre. Lehetőség szerint házi, zsíros tejet használjunk és vaníliás cukor helyett vanília rudat.
Hozzávalók: 6 dl tej, 1 db vaníliarúd, 12 dkg kristálycukor, 1,5 teáskanál keményítő, 2 tojás sárgája, 2 db tojás, 6 teáskanál barna cukor.
A tejet felforraljuk a vaníliarúddal és kikapart belsejével. A kristálycukrot egy teáskanálnyi víz hozzáadásával vastag falú, magasabb edényben karamellizáljuk és 1,5 dl vaníliás tejjel felöntjük. Addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. A tojások sárgáját, a tojásokat, a keményítőt jól elkeverjük, hozzáadjuk a karamellt, a tejet és hat szufléformába öntjük és egyenként letakarjuk alufóliával. A tálkákat tepsibe állítjuk, és annyi forró vizet öntünk a tálak közé, hogy a tálkák feléig érjen. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35-40 percig gőzöljük. A formákat kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni, majd hűtőben lehűtjük. Fogyasztás előtt megszórjuk barna cukorral és szakácsfáklyával karamellizáljuk. (Szakácsfáklya helyett néhány percig grillezhetjük a cukrot.)

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails