2011. április 12.

Medvehagymás túrós pogácsa, egy kis receptversenyre hangoló

Március végétől kezdetét vette a medvehagyma szezon, amely egészen május közepéig eltarthat. Ez a remek növény számtalan bajra, betegségre gyógyírként szolgálhat. Jótékony hatásai közül talán legismertebb, hogy csökkenti a vérnyomást, erősíti az érfalakat, emésztést segítő. Küllemre leginkább a májusi gyöngyvirágra hasonlít, de könnyen megkülönböztethetjük attól, hiszen a medvehagyma illata és íze leginkább a fokhagymáéra emlékeztet. Napjainkban a medvehagyma nagy népszerűségnek örvend, ételek hozzávalóiként is keresetté vált. Főzések alkalmával megszokott ételeinket változatosabbá tehetjük, új ízkombinációkat találhatunk ki a medvehagymával. Használhatjuk húsokhoz, levesekhez, tésztákhoz, pogácsákhoz, de még számtalan felhasználási lehetőség kínálkozik, amelyeknek csak képzeletünk szabhat határ

Az ötletes, kreatív medvehagymás ételek népszerűsítésére a korábbi évekhez hasonlóan a Pécsi Borozó szerkesztősége idén is meghirdette medvehagymás receptversenyét. Bármilyen étellel, itallal lehet jelentkezni, amelynek alapanyagai között szerepel a medvehagyma.

Lehetőség szerint a pályázók 2011. április 21-ig a recepteket tegyék közzé saját weboldalukon, blogjukon, vagy receptgyűjtő weboldalon. Nevezési díj nincsen, egy pályázó több recepttel is pályázhat.

A recepteket legalább egy fotóval (és a linkkel együtt) e-mailben lehet beküldeni 2011. április 21-ig a info(kukac)pecsiborozo.hu e-mail címre.

A legjobb receptek beküldői a Pécsi Borozó által összeválogatott borcsomagokat (természetesen Pannon Borrégiós borokkal) nyerhetik meg.

A receptversennyel kapcsolatban további információ a Pécsi Borozó oldalán található.

Medvehagymás túrós pogácsa

A medvehagyma remek párost alkot túróval, tésztákkal, ezért kedvelt túrós pogácsánkat medvehagymával is elkészíthetjük. A pogácsa receptjét tovább variálhatjuk azzal, hogy a liszt egy részét kukoricaliszttel helyettesítjük. Szép színt ad a pogácsának és jól harmonizál a medvehagymás ízesítéssel is.

A recept folytatása a Pécsi Borozó oldalán olvasható.

8 megjegyzés:

  1. De finom is ez a pogi!:-)Mostanában sokszor készítek medvehagymás ételt.

    VálaszTörlés
  2. Biztos finomak, nagyon szépek.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Nelli! Valóban finom volt.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Kati!A családnak nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
  5. SAjnos nekem csak száritott medvehagymám van de azért kiprobálom gratulálok ügyes vagy

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails