2011. április 12.

Medvehagymás túrós pogácsa, egy kis receptversenyre hangoló

Március végétől kezdetét vette a medvehagyma szezon, amely egészen május közepéig eltarthat. Ez a remek növény számtalan bajra, betegségre gyógyírként szolgálhat. Jótékony hatásai közül talán legismertebb, hogy csökkenti a vérnyomást, erősíti az érfalakat, emésztést segítő. Küllemre leginkább a májusi gyöngyvirágra hasonlít, de könnyen megkülönböztethetjük attól, hiszen a medvehagyma illata és íze leginkább a fokhagymáéra emlékeztet. Napjainkban a medvehagyma nagy népszerűségnek örvend, ételek hozzávalóiként is keresetté vált. Főzések alkalmával megszokott ételeinket változatosabbá tehetjük, új ízkombinációkat találhatunk ki a medvehagymával. Használhatjuk húsokhoz, levesekhez, tésztákhoz, pogácsákhoz, de még számtalan felhasználási lehetőség kínálkozik, amelyeknek csak képzeletünk szabhat határ

Az ötletes, kreatív medvehagymás ételek népszerűsítésére a korábbi évekhez hasonlóan a Pécsi Borozó szerkesztősége idén is meghirdette medvehagymás receptversenyét. Bármilyen étellel, itallal lehet jelentkezni, amelynek alapanyagai között szerepel a medvehagyma.

Lehetőség szerint a pályázók 2011. április 21-ig a recepteket tegyék közzé saját weboldalukon, blogjukon, vagy receptgyűjtő weboldalon. Nevezési díj nincsen, egy pályázó több recepttel is pályázhat.

A recepteket legalább egy fotóval (és a linkkel együtt) e-mailben lehet beküldeni 2011. április 21-ig a info(kukac)pecsiborozo.hu e-mail címre.

A legjobb receptek beküldői a Pécsi Borozó által összeválogatott borcsomagokat (természetesen Pannon Borrégiós borokkal) nyerhetik meg.

A receptversennyel kapcsolatban további információ a Pécsi Borozó oldalán található.

Medvehagymás túrós pogácsa

A medvehagyma remek párost alkot túróval, tésztákkal, ezért kedvelt túrós pogácsánkat medvehagymával is elkészíthetjük. A pogácsa receptjét tovább variálhatjuk azzal, hogy a liszt egy részét kukoricaliszttel helyettesítjük. Szép színt ad a pogácsának és jól harmonizál a medvehagymás ízesítéssel is.

A recept folytatása a Pécsi Borozó oldalán olvasható.

9 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails