2011. február 23.

Penne zöldséges májraguval

A zöldséges májragus penne gyorsan elkészíthető tartalmas étel. Hétköznapokon is bátran hozzáfoghatunk, egy órán belül ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra. Hozzávalók: 50 dkg penne,a raguhoz 40 dkg disznómáj, 20 dkg fagyasztott (vagy friss) zöldborsó, 4 szál zsenge sárgarépa, 1 nagyobb vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, diónyi zsír vagy 2 evőkanál olívaolaj, 1 dl fehérbor, 1 kis csokor petrezselyem, 1 kávéskanál szárított kakukkfű, 1 kávéskanál szárított majoránna, frissen őrölt bors, só.
A szalonnát kockákra vágjuk, és a zsíron sütni kezdjük. A megtisztított hagymát felkockázzuk, és a szalonnához adjuk. A disznómájat csíkokra szeleteljük, az üvegesre sült hagymához keverjük és kb. 10 percig együtt pároljuk. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, felkarikázzuk és a zöldborsóval együtt a disznómájhoz adjuk. Zúzott fokhagymával, majoránnával, kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük és felöntjük fehérborral. Fedő alatt, közepes lángon kb. 20 percig pároljuk. Közben egy fazékban vizet forralunk, és forró sós vízben kifőzzük a tésztát. (Ügyeljünk arra, hogy a tésztát ne főzzük szét, hanem al dente, azaz picit roppanós maradjon, amikor beleharapunk.) A májas ragu akkor készül el, amikor hozzávalói megpuhultak és sűrű szaftja lesz. Ekkor a raguhoz keverjük a lecsöpögtetett tésztát, és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. 10 perc pihentetés után, melegen tálaljuk.

A recept a Kifőztük 2011. évi 2. számában jelent meg. Az újság továbbra is ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.

10 megjegyzés:

  1. Mèg màjjal soha nem pròbàltam a pennèket, de nagyon jò otletnek tunik!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Anikó! Egyszer próbáld ki, akár csirkemájjal is!

    VálaszTörlés
  3. Csak finom lehet!:-)Annyi minden finomság van benne!A zsenge szó pedig számomra a tavaszt idézi!:-)
    Pedig olyan hideg van kint, és nálunk még havazott is tegnap, de gondolom Pécsen is nálatok.

    VálaszTörlés
  4. Hú de nagyon guszta,isteni lehet!:-)

    VálaszTörlés
  5. Nelli! Próbáld ki! Igazán egyszerű. (Hátha meghozza a tavaszt!:))

    VálaszTörlés
  6. Ditta! Egyszerű és finom!Nem is kell ennél több:))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails