2011. február 15.

Mustárpácos, prézlis csirkeszárnyak

Ránézésre olyan mint egy rántott csirkeszárny, de egyszerűbb elkészíteni. A pác tejfölből (én most ezt használtam) vagy joghurtból készül, mustáros ízesítéssel. A pácban való érlelésnek köszönhetően a hús szaftosabb, ízesebb lett. Tapasztalatom szerint ehhez a fajta hússütéshez célszerűbb, ha a húsokat, szárnyakat kisebb darabokra vágjuk, mert a nagyobb daraboknál könnyen lepereg a prézli sülés közben. (A képen az egészben sült szárnyak láthatóak de a receptben a feldarabolt szárnyak szerepelnek.) Használhatunk hozzá csirkemellet, vagy csirkecombot is, csak filézzük ki és vágjuk kisebb darabokra.
Hozzávalók: 4 db csirkeszárny, 1 dl tejföl vagy joghurt, 1-2 teáskanál mustár, 1 kávéskanál magos dijoni mustár, só. Zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez.
Elkészítés: A megtisztított csirkeszárnyakat a combocska és a középső rész közötti forgónál vágjuk ketté, majd sózzuk be. A pác hozzávalóit keverjük össze, tegyük bele a csirkeszárny darabokat és hagyjuk 1-2 órát a pácban. Ezt követően a mustárpácos húsokat forgassuk zsemlemorzsába és forró olajban süssük ki. Melegen fogyasszuk.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails