2010. december 31.

Korhelyleves

A szilveszteri mulatozást követően, másnap gyógyírül szolgálhat a savanykás korhelyleves. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, a szilveszterről maradt virslit fel tudjuk használni hozzá.

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál zsír, 1 db közepes hagyma, 3-4 pár virsli, 10 dkg füstölt kolbász (elhagyható), 1-1,5 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, frissen őrölt bors. Ecet ízlés szerint.
Elkészítés: A felaprított hagymát zsíron dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a csíkokra szeletelt szalonnát, majd hozzákeverjük a pirospaprikát. A savanyú káposztát, ha túl hosszú szálú, felaprítjuk és a hagymához adjuk, néhány percig együtt sütjük, majd felöntjük 2 liter vízzel. Hozzáadjuk a felszeletelt füstölt kolbászt, sózzuk, borsozzuk. A levest forrás után, közepes lángon 30 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit és további 10 perc főzés után behabarjuk. A habaráshoz a lisztet először kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a tejföllel elkeverjük és a leveshez adjuk. Addig főzzük, míg a levese besűrűsödik. Forrón tejföllel kínáljuk. Aki savanykásabban szereti, ízesítheti ecettel.

2 megjegyzés:

  1. Köszi, ezt fogom elkészíteni 31-én... BUÉK!
    Üdv: Szilárd

    VálaszTörlés
  2. Remélem ízleni fog!:)
    Neked is Boldog Új Évet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails