![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy2ULQMDyto1bR3rAUMKDd3u5LxmZnh7SnE3lrLdBGCzhv9AqilBpLC8FoGrPYJN6-_sArlUxvpiGHHi03-LlwkUjJG7Xyu2LkQ6mrvvwfzSoVMtQ7XQqlWjcoWONSMHD3REBgxEeHKlE/s400/Hamis+m%25C3%25A9zes.jpg)
A hamis mézes nagyanyáink korát idéző sütemény. Régi recept, de a mai világban is megállja helyét. (Barátnőm anyukájától kaptam a receptet, aki anyukájától tanulta.) Egyszerűen, gyorsan elkészíthető olcsó sütemény. A karácsony előtti rohanásban, ha valamilyen süteménnyel szeretnénk kedveskedni szeretteinknek, bátran fogjunk hozzá a hamis mézes elkészítéséhez. (Akinek kedve úgy tartja, akár karácsonyra is megsütheti.)
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor + 2 evőkanálnyi cukor, 4 tojás,1 csomag sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 2 dl víz, 5 dkg szeletelt mandula vagy durvára vágott dió.
Elkészítés: A két evőkanál cukrot barnulásig pirítjuk és felöntjük 2 dl vízzel, majd a karamellás folyadékot kihűtjük. A tojások fehérjét habbá verjük. A négy tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a kihűlt karamellás folyadékot. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal elkeverjük és a tojásos masszához adagoljuk. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Egy közepes (22 x 30 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, tetejét megszórjuk szeletelt mandulával és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.) Langyosan, kockákra szeletelve kínálhatjuk.
Zseniális! Viszem is gyorsan a recid! Köszönöm! :-))
VálaszTörlésMézigörl! Örülök, hogy tetszik. Olyan, mint egy mézes piskóta.
VálaszTörlésTényleg a nagymamám szokta anno készíteni.:-)
VálaszTörlésEmlékeim szerint finom volt.
Micsoda szépséges szeletek
VálaszTörlésNelli!Na ugye, hogy nagymamasütemény!Szerintem is finom.
VálaszTörlésKöszi!
VálaszTörlés