2010. április 8.

Gombás tekercsek

A gombás tekercs kívül leveles tésztából áll, belül sűrű gombás krémmel van töltve. Egyszerűen összeállítható. (Most kivételesen bolti leveles tésztát használtam,- a Lidl-ben kaphatót -,amely lényegesen felgyorsítja a tekercsek elkészítésének idejét.) Kínálhatjuk sör-, vagy borkorcsolyaként, de akár reggelire is elkészíthetjük, csomagolhatjuk.

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (25-30 dkg), 30 dkg csiperke gomba, 1 db közepes hagyma, 5 dkg vaj/margarin, 8-10 dkg krémsajt, 2 dl tejszín, 1-2 evőkanál liszt,1 csokor petrezselyemzöld, só, frissen őrölt bors, kevés felvert tojás a tészta kenéséhez.
Elkészítés: Először a gombás tölteléket készítjük el és hagyjuk kihűlni. A megmosott gombát felszeleteljük, a megtisztított hagymát felkockázzuk. A felhevített vajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, amikor már elég puha, hozzá adjuk a felszeletelt gombát, pároljuk, majd lepirítjuk. Ekkor hozzákeverjük a lisztet, felöntjük tejszínnel, belekeverjük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. Krémmé főzzük. (Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá kevés tejet.) Végül aprított petrezselyemzölddel ízesítjük és kihűtjük. A hideg leveles tésztát kitekerjük, vékonyan bekenjük a gombás krémmel, feltekerjük és 1,5 cm széles szeleteket vágunk belőle. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megkenjük felvert tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután megsült 10-15 perc hűlés után kínálhatjuk.

4 megjegyzés:

  1. Ez mennyei lehet, gyorsan el is mentem

    VálaszTörlés
  2. Köszi Bianka! Vendégvárónak is igen jó...

    VálaszTörlés
  3. Megcsináltam, isteni lett! Én tettem még egy pici szerecsendiót is a krémbe, az megy a gombához. Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Luca! Nagyon örülök, hogy ízlett! A szerecsendió jó ötlet!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails